PODIJELI

Derbi susret 17. kola BH Telecom Premijer lige igra se u Mostaru, a sastaju se Zrinjski i Sarajevo. Bit će to prilika za Zrinjski da se na tabeli približi Sarajevu, koje je lider na tabeli. Trener mostarskog tima Blaž Slišković svjestan je važnosti utakmice, a smatra bez obzira što će gosti sa Koševa biti oslabljeni da Sarajevo ima kvalitetu u ekipi da nadomjesti igrače koji će propustiti derbi.

“Sigurno da je prednost solidna i nije nezaslužena. Sarajevo je barem po mom mišljenju prikazalo najkvalitetnije igre, imali su najmanje oscilacija tako da smo svjesni kvalitete Sarajeva i značaja utakmice. Bez obzira što će u Mostar doći relativno hendikepirano neigranjem četiri-pet standardnih igrača mišljenja sam da imaju kvalitetu da se suprotstave nama”, rekao je Blaž Slišković.

Zrinjski je u prošlom kolu senzacionalno poražen u Ugljeviku od Zvijezde 09, a aktuelni prvak BiH u situaciji je sada da se “vadi” protiv Sarajeva.

“Poraz u Ugljeviku je došao u nezgodnom trenutku. Moramo da se vadimo na Sarajevo ako mislimo zadržati šanse za vodećim mjestima. Razgovarali smo o tome ovih dana i igrači su svjesni važnosti utakmice. Mislim da ćemo prikazati kvalitetniju utakmicu nego što je to bila u Ugljeviku”.

Sarajevo je lider na tabeli sa 36 osvojenih bodova te u ovom trenutku ima pet bodova više u odnosu na Zrinjski.

PODIJELI