PODIJELI
FOTO: FK Sloboda

Fudbaleri tuzlanske Slobode u 17. kolu BH Telecom Premijer lige na svom će terenu dočekati Široki Brijeg.

Bit će to prilika za Tuzlake da se Širokobriježanima osvete za eliminaciju iz Kupa BiH, kada su nakon boljeg izvođenja penala prošli Slobodu. No, za tim Zlatana Nalića bit će to još jedna u nizu teških utakmica, posebno ako se uzme u obzir činjenica da strateg Slobode ponovo ima problema pri sastavljanju ekipe.

Naime, zbog tri žuta kartona Nalić na raspolaganju neće imati standardnog defanzivca Aleksandra Ignjatovića, koji je nastupio na svim mečevima otkako je Nalić sjeo na klupu Slobode. Uz Admira Adžema, na stoperskoj poziciji mogao bi zaigrati Adnan Salihović ili Nikola Vasiljević.

Pored Ignjatovića, Nalić na raspolaganju nema ni golmana Gorana Vukliša, koji je dobio crveni karton u Krupi, a na golu bi u ovom susretu trebao biti Goran Čokorilo. Zbog kartona će utakmicu propustiti i Ivan Baraban, koji je svojim pogotkom Slobodi donio tri boda protiv Krupe.

Iako oslabljeni, trener Slobode Zlatan Nalić, vjeruje kako njegov tim može upisati novu pobjedu.

“Nadam se trijumfu svoje ekipe i uradit ćemo sve da pobijedimo Širokog. Već smo igrali dva puta, oba puta remizirali. Nadam se da ćemo uspjeti da osvojimo tri boda kako bi tri boda iz Krupe dobili na snazi”, kazao je u najavi utakmice Zlatan Nalić.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI