PODIJELI

U press sali Sportskog centra Krivaja, jučer u popodnevnim satima održana je press konferencija na kojoj je predstavljeno novo pojačanje pred nadolazeću sezonu.

Naime, radi se o povratniku u redove Krivaje, Ajdinu Smailbegoviću, koji je nakon nekoliko godina odlučio svoju rukometnu karijeru nastaviti u rodnim Zavidovićima.

U kratkom obračanju Ajdin je izrazio želju da pomogne svom klubu u narednom periodu, u ostvarivanju ciljeva, a glavni cilj RK Krivaja naredne sezone je i povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik kluba, Rifat Delić, izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska Ajdina u RK Krivaja, a kako kaže još veća draž je zbog toga što je Ajdin domaći igrača.

– Mi ne odstupamo od cilja, povratka u Premijer ligu BiH. Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što smo uspjeli vratiti još jednog igrača i da smo se uklopili u naš financijski plan koji smo imali na početku. Vjerujem da je sada i trener ekipe zadovoljan te da ima ekipu sa kojom može ostvariti zacrtane ciljeve. Ovo je prvi korak preme budućnosti gdje želimo da imamo stabilnog premijerligaša koji će se boriti sa vrh a ne opstanak u Premijer ligi.

Ajdin se rukometnom i počeo baviti u RK Krivaja, a nakon odlaska iz Krivaje nastupao je za ekipe RK Bosna Sarajevo i RK Vogošća PH.

Iz kluba su najavili da će sa pripremama za narednu sezonu startati 13.8. kada će biti poznato i više detalja o konačnom sastavu ekipe za sezonu 2018/2019.

(svijet-rukometa)

PODIJELI