PODIJELI

Nogometna selekcija U-13 Tuzlanskog kantona i ovog januara nastupit će na velikom internacionalnom nogometnom turniru “Internationales U-13 Hallenturnier in Mundenrkingen”, 20. po redu turnir koji se igra u blizini njemačkom grada Ulma.

Turnir će se igrati 14. i 15. januara, a ova ekipa će, kao i prošle godine nastupati pod nazivom „Škola mladih talenata BiH“.

Na turniru će učestvovati i Bajern, Borusija Dortmund, Šalke, Štutgart, Frankfurt, Fiorentina, Lucern, Honved. Titulu pobjednika branit će novosadska Vojvodina.

Prošle godine ekipa „ŠMT BiH“ osvojila je peto mjesto, a u grupnoj fazi odigrali su 2:2 protiv Bajerna i osvojili prvo mjesto u grupi. I ove godine priželjkuju susret protiv Bajerna.

U grupnoj fazi protivnici su im i Štutgart i Maribor.

ŠMT već nekoliko godina učestvuje na ovom turniru zahvaljujući Elvisu Hodžiću, Kalesijcu koji živi i radi u Njemačkoj.

Ekipu vode treneri Šefik Imamović i Asmir Omerović.

Oni su odabrali sljedeće mlade igrače: Adi Klapić, Emrah Kadrić, Bermin Čajtinović, Salih Uščuplić, Muhamed Buljubašić, Adis Kapetanović, Alija Čamdčić, Narcis Babajić, Sandi Stevanović, Amar Hadžić, Harun Okić, Amar Pekarić, Ajdin Duraković i Aldin Mešić.
smt-muderkingen-2017

Kompletne pripreme za turnir u Njemačkoj, ŠMT BiH je odradio u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija.
Nakon upoznavanja igrača, i nekoliko zajedničkih treninga, napravljena je selekcija od 14 igrača koji će putovati u Njemačku.

Odigrano je nekoliko prijateljskih utakmica, koje su prije svega imale za cilj uigravanje ekipe, ali se u tim utakmicama moglo vidjeti da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi, za koju treneri smatraju da može igrati ozbiljnu ulogu na oovm turniru.

Na put za Njemačku mladi fudbaleri su krenuli jutros (srijeda, 11.januara).

Već za četvrtak je zakazana prijateljska utakmica sa lokalnom ekipom, koju će činiti igrači stariji jednu godinu.

U petak, dan prije početka turnira, od 15.oo sati je planirano odigravanje prijateljskih utakmica sa ekipama učesnicama turnira u dvorani u Munderkingenu.

Turnir se igra dva dana, subota i nedjelja (14. i 15. januar) a na NKP.BA je dio tima koji putuje na ovaj turnir, te su planirana i uživo uključenja u neke od utakmica ŠMT BiH.
(NKP.ba)

PODIJELI