PODIJELI

Evropsko prvenstvo za rukoemtaše počinje u petak, a prve utakmice su u subotu.

“Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Evropskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb” rekao je Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, tvrtke koja je izgradila dvoranu, za 24 sata.

Predviđeno je i da se završnica rukometnog prvenstva također igra u Zagrebu. Oppenheim kaže da su na ovaj potez prisiljeni jer iz Grad Zagreb i Vlada koji zajednički trebaju preko Zagrebačkog holdinga plaćati najamninu već mjesecima zavlače. Radi se o tome da je za proteklih sedam godina najma Arene trebalo platiti dodatnih dva miliona eura. Taj iznos je podmirio Zagrebački holding.

“Potrebno je da Vlada i Grad Zagreb ovjere taj izračun kako bi mogli predati izvješća. No, prema našim saznanjima neko u Vladi smatra da bi trebalo platiti znatno manje, pa je sve poslao na provjeru. I to traje već šest mjeseci. Poučeni prethodnim iskustvom, kada su nam nakon Svjetskog prvenstva u rukometu ostali dužni 1,4 miliona kuna koje nikada nisu platili, odlučili smo se na ovaj potez ako ne dobijemo ovjereno izvješće o izračunu i pristanu platiti taj iznos Zagrebačkom holdingu kako bi oni dalje podmirivali obveze”, kaže Oppenheim.

Arena Zagreb je već skoro rasprodana za utakmice koje se igraju u njoj. Ostalo je tek 500-injak ulaznica za polufinalne i finalnu utakmicu. U Hrvatskom rukometnom savezu su iznenađeni ovom najavom.

“Ne možemo ništa komentarisati dok ne dobijemo službeno dopis. To nije naša odgovornost”, rekao je glasnogovornik HRS-a Ivica.

PODIJELI