PODIJELI

Sportske.ba saznaju kako će utakmica između BiH i Crne Gore na Bilinom polju za neke “Zmajeve” i definitivno biti oproštajna u najdražem dresu.

Utakmica se igra 28.maja u kultnoj zeničkoj ljepotici. Sportskima je potvrđeno, uz uslov anonimnosti, da će se protiv Crne Gore sigurno oprostiti Emir Spahić i Vedad Ibišević. Bit će to posljednji nastup legendarnog i najuspješnijeg kapitena, te majstora za historijske golove.

Spahić je kao kapiten predvodio reprezentaciju na svjetskom prvenstvu, a Ibišević je postigao antologijski gol u Kaunasu, ali i protiv Argentine na čuvenoj brazilskiloj Marakani.

“Sigurno je da će Spahiću i Ibiševiću protiv Crne Gore biti priređen oproštaj kakav zaslužuju, jer su i Vedo i Emir vrhunski ljudi i sportisti. Da li će se još neko oprostiti, to će se znati narednih dana”, potvrdio je za Sportske jedan od najbližih saradnika selektora Roberta Prosinečkog i predsjednika Elvedina Begića.

Nije isključeno da se na Bilinom polju, uz Spahića i Ibiševića, oprosti i Elvir Rahimić, ali i još neko od zaslužnih “Zmajeva”. Nakon neuspjele “rimske” misije bh.selektora vjerovatno će NSBiH ponuditi i Senadu Luliću oproštajni susret.

NSBiH zaslužuje sve pohvale za ovaj potez, ali i otvoreno pitanje: zašto oproštaj nije priređen za Hasana Salihamidžića, Sergeja Barbareza, Sašu Papca, Elvira Bolića…

Nema sumnje da će se protiv Crne Gore tražiti karta više. Spahić je kao senior nastupao za Čelik, nakon čega je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom. Jedan je od rijetkih bh. internacionalaca koji je igrao u najjačim evropskim ligama kao što španska, Bundesliga i francuska liga.

(S.R./Sportske.ba)

PODIJELI