PODIJELI

U saradnji sa NS/FS Bosne i Hercegovine, US Soccer Education (USSE) iz Denvera krajem decembra u Americi organizira kamp za bh. talente. Četvrti BALKAN SOCCER CAMP bit će održan od 20.do 23. decembra 2018. u Jacksonville na Floridi, na sportskim terenima (Patton Park, 2850 Hodges Blvd, Jacksonville, FL 32246,).

Kako je zvanično potvrđeno iz lidera na tabeli Premijer lige BiH, kampu na Floridi u svojstvu specijalnog gosta prisustvovat će šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić. On će se na licu mjesta iz “prve ruke”, moći uvjeriti u kvalitet mladih bh. talenata koji vrijedno treniraju i igraju širom Amerike.

Inače, početkom septembra mjeseca direktor USSE Erick French bio je u posjeti FK Sarajevo, te je u Trening centru u Butmiru, prisustvovao treninzima Bordo kluba. Od tada su krenuli ozbiljni razgovori sa rukovodstvom FK Sarajevo na proširenju saradnje, čiji je krajnji cilj je da tim sa Koševa na daljnje usavršavanje preuzima potencijalne talentovane fudbalere iz SAD.

Za kamp do sada se prijevilo preko 50 mladih igrača, uz to organizatori su obezbjedili i odgovarajuće protivnike sa kojima će selekcije Balkan soccer kampa odmjeriti snage. Na njemu će se raditi sa svim uzrastima, tako da se na kamp mogu prijaviti dječaci i djevojčice (U/9/15) te fudbaleri i fudbalerke svih starosnih grupa (U/15/21/+). Sudionici kampa će imati šansu da prođu kroz kompletan proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije.

Na Floridi, ukoliko odziv bude kao na predhodnim kampovima sa fudbalerima radit će stručni tim US Soccer Education (Erick French,Slobodan Čobo Janjuš,Murat Alibašić, Nenad Starovlah, Omer Hadžić, Nedim Runda, Semjon Milošević, Izet Kantarević, Mehmed Smajić, Samir Uvejzović i Kenan Mehmedović.

Kao i do sada , prioritet kampa bit će pronalazak novih “Zmajeva” i talentovanih fudbalera, koji zadovoljavaju kriterijume modernog fudbala i koji su sposobni da se uključe u selektivne procese bosanskohercegovačke reprenzentacije te fudbalskih timova i omladinskih akademija u Evropi.

Pored toga, u Jacksonville na BALKAN SOCCER CAMP-u će prisustvovati i fudbalski skauti iz Evrope i Amerike.

Da kampovi USSE imaju svoju svrhu, pokazuje činjenica da je zahvaljujući njima veliki broj talentovanih bh. fudbalera iz Amerike već obukao dres neke od nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine. Mnogi od njih svoju fudbalsku karijeru uveliko grade u Evropi. Dovoljno je napomenuti imena talentovanih Rijada Kobiljara (koji će biti i specijalni gost na kampu i svoje iskustvo podjeliti sa učesnicima), potom Elvira Ibiševića, Zehre Halilić, Amela Šehića i Hajre Karasalihovića koji su već oblačili dresove nacionalne selekcije BiH.

Njihove uspješne priče možete pročitati i na ofcijelnoj web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/ gdje također možete završiti zvanična prijava za učešće na kampu

PODIJELI