PODIJELI

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, u intervjuu za “Blic” govorio je uoči utakmice Crvene zvezde sa Liverpoolom u 4. kolu Lige prvaka.

“Sve je tu jasno, i ko je favorit i ko bliži pobjedi, ali ma kakav večeras bio ishod meča i svih preostalih, crveno-bijeli su do sada napravili sjajan rezultat. Drago mi je što će Englezi vidjeti pun stadion i upoznati se sa paklenom atmosferom koju prave “delije””, kazao je Prosinečki, a potom odgovorio na pitanje da li će ponovo sjesti na klupu velikana iz Beograda.

“Zvezda mi je dva puta dala život. Prvi put kao igraču, drugi put kao treneru. I to se ne zaboravlja, već se cijeni i poštuje. Volim Zvezdu, ali sada sam na velikom poslu u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i svi moji planovi su vezani za ovu selektorsku funkciju. A u budućnosti – vidjet ćemo”.

Potom je govorio i o razlici posla između trenera i selektora.

“To su dva različita posla, u klubu si svakodnevno fokusiran, pod tenzijom, a reprezentacija se svakog mjeseca okupi po dva, tri dana i to je to. Rezultat je, naravno, svuda primaran”.

“Mogu biti zadovoljan s ovim što smo do sada napravili. Neki misle da ovo takmičenje nije bitno, ali bilo bi jako bitno da se plasiramo u Ligu A. Ovo je bilo jako lijepih godinu dana. Kada imaš rezultat i boravak u gradu i državi je ljepši. Dijeli nas bod od plasmana u Ligu A, imaćemo veliku podršku u Beču. Koliko sam čuo karte su već rasprodane za ovu utakmicu. BiH je imala smjenu generacija. Otišli su igrači koji su dali mnogo toga i reprezentaciji i fudbalu u BiH. Došla je jedna mlađa generacija i pokazala je kroz kvalifikacije za EP do 21 godine da na njih može da se računa. Vinko Marinović je odradio odličan posao i ja sam samo uzeo one najbolje. Mislim da ćemo i nakon odlaska ovih najboljih igrača imati neke nove fantastične igrače”, smatra Prosinečki.

PODIJELI