PODIJELI

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća godinama karijeru gradi u Turskoj. Edin Višća bez sumnje je jedan od najboljih igrača u turskom prvenstvu, a do sada je postigao 68 golova i zabilježio 66 asistencija na 257 utakmica. Zanimljivo, Višća nikada nije dobio crveni karton.

Dok je imao reprezentativne obaveze, u Sarajevu su ga posjetili novinari turskog “Fanatika”, koji su u reprezentativnoj bazi sa Višćom napravili intervju. Neizbježna tema bio je Željezničar.

“Željezničar je tvornica igrača. Džeko je za reprezentaciju odigrao više od stotinu utakmica, a počeo je u Želji. Bajić, Šehić, Zukanović, Kjosevski, svi su iz Želje. Svi imamo zajedničku karakteristiku, mislimo o fudbalu i za fudbal živimo. Sve vrijeme mnogi igrači su igrali u Turskoj. Svi se sjećaju Baljića i Bolića, a sada na isti način želimo ostvaiti svoj trag. U Konyi igra Amir Hadžiahmetović, dok je u Basaksehiru Riad Bajić”, rekao je Edin Višća.

Nada se da će ove sezone sa Basaksehirom osvojiti titulu.

“Svaku sezonu počinjemo sa istim ciljem i sada smo blizu tom cilju. Želimo biti prvaci, to je ideja kojom se vodi cijeli naš tim”, kaže Višća.

Govorio je i o reprezentativnom fudbalu, a nada se da će BiH i Turska zaigrati na Evropskom prvenstvu.

“Igram za reprezentaciju 7-8 godina. Imamo vrlo dobru atmosferu dolaskom Prosinečkog. Kvalifikacije smo otvorili pobjedom protiv Armenije, a potom remizirali protiv Grčke nesretno. Želimo ići na Evropsko prvenstvo. I u Turskoj je nova era. Senol Gunes je selektor, a riječ je o iskusnom stručnjaku koji ima dosta uspjeha. Vrlo dobro poznaje turski fudbal. Ono što će me radovati je da BiH i Turska izbore plasman na Euro”, zaključio je Višća.

PODIJELI