PODIJELI

Policija u Kiseljaku otkrila je odgovorne za oštećenje fasade na gradskoj džamiji, a radi se o austrijskim državljanima D. S. (1998) i D. LJ. (1997), koji su priznali krivicu.

Incident se dogodio u srijedu navečer, nakon čega je policija poduzela istražne radnje u cilju pronalaska izvršitelja tog kaznenog djela.

Objavljen je video na kojem se vidi automobil koji se zaustavlja ispred džamije, iz automobila su izašla dva mladića i počela bacati flaše prema džamiji nakon čega su sjeli u automobil i udaljili se u nepoznatom pravcu.

 

Tokom protekle noći, zaustavila je i kontrolirala vozilo "Mercedes", kojim je upravljao D. S. (1998), a u vozilu se nalazio i D. LJ. (1997), koji se prema operativnim saznanjima mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Nakon provedene kriminalističke obrade, osumnjičeni su priznali krivicu.

O navedenom događaju informiran je tužilac, a protiv dvojice osumnjičenih poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje.

Ispostavilo se da se radi o radi se o državljanima Austrije i to mladim i veoma poznatim fudbalerima Dejanu Ljubičiću (20) koji igra u Bundesligi i Danielu Sudaru (21) koji je također fudbaler.

Dejan Ljubičić je fudbaler Rapida iz Beča. Ove sezone je imao značajnu minutažu. Upisao je 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi, postigao je dva pogotka. Igrao je za mlađe selekcije Austrije, za U-21 tim ima tri nastupa.

Austrijski mediji pišu da je i Rapid pokušao poduzeti prve mjere protiv svog fudbalera, ali bezuspješno.

Naime, Laola1 navodi kako su bečkom klubu još uvijek "ruke vezane" jer sa Ljubičićem još uvijek ne može ostvariti nikakav kontakt.

Poznavajući rigoroznost i pedantnost Austrijanaca ovog 20-godišnjaka očekuje žestoka kazna, a nije isključeno da s njim bude i raskinut ugovor koji traje do juna 2020. godine.

PODIJELI