PODIJELI
Četvrta po redu „SUNNYLAND MINI LIGA“ je startala u subotu, u sportskoj hali Balon Otoka u Sarajevu.
Radi se o jedinstvenom takmičenju u fudbalu za sedmogodišnjake, na kojem mali dječaci po prvi put mogu pokazati svoje fudbalsko znanje i osjetiti takmičarski duh protiv dječaka iz drugih sportskih kolektiva.
Da su ovakvi projekti neophodni u našem gradu bilo je jasno već prvi dan takmičenja, gdje se vidjelo pregršt simpatičnih poteza, radosti i zabave i pozitivne energije koju su dječaci dijelili i na posjetitelje, kojih je bilo u velikom broju.

Vrijedi istaći da će na kraju takmičenja biti obezbjeđeni pehari i medalje za četiri prvoplasitrane ekipe, zatim individualne nagrade za najboljeg strijelca, igrača i golmana.
Partner projekta Sunnyland će svake sedmice obezbjediti besplatne vožnje „Alpinecoaster“-om, za sve učesnike takmičenja. Također prvoplasirane ekipe očekuju prigodne nagrade kompanije Ovako.

Osnovni cilj ovog takmičenja je da našim mališanima omogućimo zabavu i mogućnost da osjete čari fudbalskog takmičenja, te da svoje znanje stečeno na treninzima pokušaju prikazati u jednom pravom sportskom ambijentu.
Ove godine učesnici „Sunnyland mini lige“ su: FK ŽELJEZNIČAR,
AC ACADEMICA, FK TOP GOL, AF SPORTING, ŠF BAMBINOSI, JUVENTUS ABIH, ŠF VALTER, ŠF DERBY, FK DAR, ŠF BUKOVICA, OFK MLADOST ILIDŽA i OFK BISER.

PODIJELI