PODIJELI

Bivši premijerligaš ekipa Metalleghea ove sezone ima dosta oscilacija u Prvoj ligi FBiH, a jedan od razloga je i činjenica da je ekipa podmlađena i da sve veći broj mladih igrača dobija šansu za igru.

Jedan iz te plejade mladih je i 17-godišnji Emrah Makić, koji je već upisao par nastupa za seniore Metalleghea.

“Imam 17 godina. Treniram od svoje 12 godine. Tu sam i započeo karijeru. Međutim sredinu sam promjenio prije dvije godine kada sam otišao u Sarajevo (Hadžiće) gdje sam bio godinu dana u Radniku iz Hadžića, bio sam kadet, ali igrao sam za juniore. Nakon toga vraćam se u Jajce ponovo gdje potpisivam ugovor sa prvim timom i priključujem se treninzima Ubrzo sam počeo i konkurisati za utakmice gdje debitujem u Mostaru protiv Veleža pred dvije-tri hiljade gledaoca. Nakon toga sam dobio priliku i u prvom sastavu u Gračanici protiv Bratstva”, rekao je Makić za Sportske.ba , a zatim dodao:

“Ne živim blizu gradu i stadiona na kojem treniram. Već prije srednje skole sam počeo da se sam snalazim za prevoz i tako sam počeo stopirati, skoro svaki dan sam stopirao, tako i po kiši i snijegu, sve samo da bih došao na trening, igrao sam dvije godine za kantonalnu reprezentaciju (SBK) gdje sam druge godine bio zamjenik kapitena.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI