PODIJELI

Da se u današnje vrijeme informatike i komunikacija sve zna samo za minut širom svijeta, pa tako i ostvarenim sportskim rezultatima ekipa i pojedinaca, dokaz je i najnovije priznanje za naš najbolji i najtrofejniji tekvando klub,TKD kolektiv BOSNA.

Naime,za par dana u ovaj izvanredni kolektiv dolazi Južno Koreanski velemajstor tekvandoa Bae Dae Geon, da pojača stručni tim trenera BOSNA, na čelu sa glavnim trenerom Edinom Kajevićom – Kajom i stručnim saradnikom Kahrimanović Muhamedom.
Ovaj sjajni stručnjak dolazi sa čuvene visokoškolske ustanove Shingsung University – Seul – Južna Korea, koji je svjetski priznati i poznati fakultet koji ima posebni odjel za sport, a gdje se izučava i trenira tekvando vještina. Obzirom ,da ovaj fakultet ima više decenijsku praksu, da svoje studente i velemajstore šalje diljem svijeta kako bi podučavali majstore i borce u tekvandou, to je Tekvando Kolektiv Bosna, zbog svojih fenomenalnih rezultata izabran da primi korejanskog velemajstora tekvando u svoj Kolektiv na duži period, za rad s članovima i trenerima.

Inače,o kakvom se majstoru radi govori i činjenica da je isti završio osnovnu tekvando školu, zatim srednju tekvando školu, pa univerzitet tekvando i to: Hagnam Elementary Shool, Chilgok Middle School Tekvando, Gangbuk High School Tekvando, Shinsung University Tekvando. U svakoj od navedenih škola bio je u borbenom timu kao i timu za forme (sparring team i poomsae team) koje potvrđuje Koreanski Tekvandondo Savez. Član je i Shinsung University Tekvandondo guard department – Odjel univerziteta za obuku tjelohranitelja i zaštitara Tekvando za zaštitu i osiguranje VIP osoba. Majstor je Tekvandoa 4 th, majstor Taekkyeon 1 th, Sports taping, Sports massage.

Prvi čovjek TKD BOSNA, majstor tekvandoa crni pojas, 4 dan Edin Kajević-Kaja o dolasku ovog velemajstora,kaže:

-Ovo je veliko priznanje za naš kolektiv i počastvovani smo što čemo biti domačini ovakvom jednom stručnjaku.On će biti naš gost od 6.januara do 20.februara,na svih naših 9 punktova,u četiri općine,trenirat će naše članove s akcentom na borbene treninge, to jest sportsku borbu, kao i rad s trenerima našeg kolektiva. Posebno treba napomenuti i činjenicu da navedeni Univerzitet šalje samo jednog studenta u BiH, od četiri studenta koji će doći na područje cijele ex Jugoslavije! Sve ovo govori da naš Tekvandodo Kolektiv Bosna svakim danom napreduje, da postižemo izvanredne rezultate u BiH i inozemstvu, i da su nadležni s Univerziteta prepoznali naš rad te nam poslali svoga člana kako bi još usavršili vještine ovog olimpijskog sporta.

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

PODIJELI