PODIJELI

Rukometna reprezentacija BiH odigrat će susret 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Bjelorusije sutra u dvorani Mejdan od 20 sati.

Selektor Bilal Šuman neće moći računati na četiri važna igrača.

– Približava se sutrašnja utakmica. Znate šta nam zmači ta utakmica. Očekuje nas jaka utakmica protiv Bjelorusije koja dolazi u najjjačem sastavu. Bit će pojačani. Radi se o fizički jakoj i visokoj selekciji. Tranzicija im je brza, igraju brzi centar. Bit će veoma teško, znamo da će dvorana biti puna. Znamo šta nam znači ova utakmica i šta nam znače ovi bodovi. Uradit ćemo sve da zajedno sa publikom, zajedno sa BiH slavimo – kazao je Šumankoji neće moći računati na četiri standardna igrača Zbog povrede su otpali Vladimir Vranješ, Marko Tarabochia, Marin Vegar i Tomislav Nuić.

– Znamo da će ovi igrači koji su ovdje iznijeti sav teret kao što je to bilo ranije – kazao je Šuman.

Mirsad Terzić je kratko rekao da su Bjelorusi jači nego u prvoj utakmici.

– edostaju nam neki igrači. Oni su sa druge strane jači nego što su bili u prvoj utakmici. Imaju istu ambiciju kao i mi – istakao je Terzić.

Najiskusniji u našem timu Nikola Prce vjeruje u pobjedu našeg tima.

– Prva meč lopta je pred nama i imamo priliku sve riješiti. Sve je u našim rukama. Bjelorusi su jaki, ekipe su kvalitetom izjednačene. Vraćaju im se neki igrači i zaista su kvalitetni. Čeka nas puna dvorana i nadam se da tu priliku nećemo propustiti. Detalji će odlučiti, a nadam se da će to biti u našu korist. Nadamo se da ćemo zajedno proslaviti odlazak na EP – istakao je Prce.

(Nedim Selimović/Sportske.ba)