PODIJELI

Još uvijek nema zvanične potvrde sinoćnjeg rezultata rukometne utakmice BiH – Švicarska igrane u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su pobijedili rezultatom 21:15, ali je prava pometnja nastala nakon što se u zapisniku nije našlo ime Tomislava Nuića koji je uredno prijavljen za meč.

Švicarci su se žalili te se nadaju da će utakmicu dobiti službenim rezultatom 0:10, dok je delegat Darko Repensek priznao propust te naknadno u zapisnik uvrstio Nuića.

U švicarskom taboru tvrde da bi zbog propusta slovenskog delegata utakmica morala barem biti ponovljena ili registovana službenim rezultatom.

Švicarci smatraju da bi trebalo zanemariti rezultat postignut na terenu uprkos tome što predstavnici reprezentacije BiH nisu direktno krivi za bilo kakav propust, čak i nakon što je delegat priznao svoju grešku.

Švicarci danas odlaze iz BiH direktnim letom iz Tuzle za Bazel te su uvjereni da će EHF donijeti odluku u njihovu korist.

Iz EHF-a se još uvijek ne očituju. U trenutku pisanja ovog članka rezultat iz Mejdana nije zvanično potvrđen, a konačna odluka bi trebala biti donešena u naredna dva sata.

U bh. taboru su mirni, ubijeđeni su da će sve biti u redu te da će utakmica biti registrovana ostvarenim rezultatom 21:15 u korist našeg tima.

PODIJELI