PODIJELI

Članice kluba ritmičke gimnastike Victoria iz Sarajeva zasjale su na 2. Međunarodnom turniru Queen Aida održanom proteklog vikenda u gradu Haskovu u Bugarskoj. U konkurenciji više od 600 takmičarki iz 15 klubova iz Bugarske, Portugala, Srbije, Makedonije i Crne Gore talentirane i perspektivne djevojčice osvojile su 10 zlatnih, sedam srebrenih i četiri bronzane medalje.

U A-programu briljirale su Ajna Maljanović (2008. godište) i Ena Poturak osvojivši po tri zlatne medalje – 1.mjesto u višeboju, u vježbi s obručem i u vježbi s loptom. Izvanredne nastupe upisala je i Hena Alihodžić (2006.godište) koja se okitila zlatom u višeboju i vježbis obručem, te srebrenom medaljom u vježbi s čunjevima.
Pod zastavom Bosne i Hercegovine nastupila je i Ena Gavranović (2005.godište)osvojivši srebro u vježbi s obručem i bronze u višeboju i vježbi s loptom. Najmlađoj takmičarki KRG Victoria u A-programu na ovom međunarodnom turniru Arisi Salihagić (2011.godište) pripalo je 2.mjesto.

– Izvanredni rezultati su kruna njihovog marljivog i kontinuiranog rada. Iskrene čestitke svim takmičarkama, dojmovi pod kojima se vraćamo kući su fenomenalni. Pred ovim sjajnim djevojčicama je još mnogo takmičenja, a osvojenemedalje branit će već 11. maja na 6. međunarodnom VICTORIA CUP-u u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, koji organizira naš klub i na kojem će, kao i prethodne godine biti jaka konkurencija, kaže trenerka Almedina Zajko.

Za KRG Victoria na turniru u Bugarskoj u B-programu nastupile su Alma Ćupina (2007) koja je izborila 1. mjesto u vježbi s obručem, 3. u višeboju i 4. uvjžbi s vijačom. Sa srebrenom medaljom u Sarajevo se vraćaju se i Džana Dervišević (2008) – vježba s obručem, dok je u višeboju zauzela 5. mjesto. Zapažene nastupe imala je i Hened Borovac Bekaj (2007) s rezultatima 2. mjesto u vježbi s loptom, 3.mjesto s vijačom i 5. mjesto u višeboju.

Zlatno u B-light programu osvojila je Hena Ahmetspahić (2007.godište)u vježbi s obručem, Lamija Spahić (2009.godište)s istim rekvizitom osvojila srebro, a srebrena je i Ajša Džakmić (2012) koja se publici i žiriju predstavila tačkom bez rekvizita.

PODIJELI