PODIJELI

Duel 19. kola PLBiH za rukometašice u subotu će od 18:30 odigrati ŽRK Ilidža i OŽRK Jedinstvo Tuzla.

Dvorana na Ilidži je zauzeta, tako da će Ilidžanke svoje sprotske rivale iz Tuzle ugostiti u dvorani “Amel Bećković” u Vogošći.

Ilidža je trijumfom u prošlom kolu protiv Bihaća prebrinula sve brige, tako da do kraja sezone igraju opušteno i bez pritiska što je u izjavi potvrdila i Dženita Tanović, koja je na startu ove sezone pojačala premijerligaša sa Ilidže.

“Obzirom na zauzetost naše dvorane, meč protiv Jedinstva će se odigrati u subotu u našoj zamjenskoj dvorani u Vogošći. Ono što zasigurno mogu reći jeste da je ekipa Jedinstva igrački složena, što pokazuje i njihov plasman na tabeli. Međutim, bodovi sa našeg domaćeg terena se ne nose baš lahko, pa tako i ovu utakmicu obećavamo fer i korektnu igru, kao i borbenost do posljednjeg sudijskog zvižduka”, rekla je Tanović i dodala:

“Smatram da smo spletom okolnosti na poziciji na kojoj jesmo, te da uopšte ne pripadamo “donjem” dijelu tabelu. Ali, šta je tu je. Opušteni smo i bez pritiska. Jako nam je važno da prvenstvo privedemo kraju bez ikakvih ozbiljnijih povreda.”

PODIJELI