PODIJELI

Tarik Macić, devetogošnji član FK Bjelopoljca iz Bijelog Polja, od pete godine trenira u ovom klubu, a nastupa i za ŠF Donja Mahala, treći je razred, redovan je na treninzima. Imali smo priliku ovog više nego simpatičnog dječaka gledamo na utakmici 17. kola BH Telecom Lige mladih Hercegovačko-neretvanskog Kantona u futsalu, njegova ekipa U-10 je nastupala u balonu SC Partizanovo u Konjicu, igrala sa ŠF Bambino.

Igra poziciju špica, a po potrebi može igrati i na drugim mjestima. Prošle godine je njegova ekipa osvojila prvo mjesto na Bajramskom turniru u Mostaru, a bio je među najboljima. Prije 20 dana je debitovao kao najmlađi za predpionire FK Bjelopoljca na utakmici protiv Veleža.

– Fudbal volim najviše na svijetu, navijam za Barcelonu i Mesija, jedva čekam kada će trening, a utakmice i putovanja su nešto posebno. Imam veliku podršku svojih roditelja, majke, Samije, oca Envera i brata Al Dina koji trenira također u FK Bjelopoljcu. Treneri si mu super, oni su nam kao roditelji, rekao nam je Tarik Macić, predpionir FK Bjelopoljca.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI