PODIJELI

Ivan Tatomirović trenutno sa dosta uspjeha nastupa u Finskoj za ekipu Rovaniemen Palloseura. Ove sezone odigrao je 28 utakmica i upisao po jedan gol i asistenciju.

Iako je u februaru 2016. godine sa Koševa otišao u HJK Helsinki, nekadašnji kapiten Sarajeva i dalje redovno prati igre ovog kluba, što je rekao na početku razgovora za Sportske.ba.

– Kada god nam se ne poklope termini, a što je zaista jako rijetko, uvijek sam kraj malog ekrana uz svoj bivši klub. Momci su trenutno u krizi, razloga za to je puno, ali to su teme koje možemo drugom prilikom komentarisati. Ipak, jedno je sigurno ovim igračima treba, ne velika, nego ogromna podrška ove sezone. Međutim i igrači moraju shvatiti da im niko neće pomoći, ako oni to sami ne urade. Znam da je teško i da je start sezone bio loš, ali ništa još nije izgubljeno i nikada se ne treba predavati – kazao je Tatomirović.

Pouzdani defanzivac je godinama igrao sarajevski derbi. Osjetio je slast pobjede, ali i gorčinu poraza. Zna kako je igrati te utakmice i da je to jedna zaista posebna priča. Pred sutrašnji 112. ligaški, Tatomirović vjeruje da Sarajevo može do pobjede.

– Derbi kao derbi je posebna priča za sve ljubitelje fudbala. To je poseban dan, kada nije bitno ništa što se dešavalo prije toga. Dan kada možeš da postaneš heroj. Očekujem jednu posebnu utakmicu iz koje ćemo izaći (Sarajevo op.a.) kao pobjednici i sa tri osvojena boda. Znam da momci to mogu. Nadam se da će dati svoj maksimum i nastaviti sezonu mnogo efikasnije nego do sada – dodao je Tatomirović.

Dok je nastupao na Koševu Tatomirović je bio ljubimac navijača ovog kluba. Svojim igrama i borbenošću stekao je simpatije publike, posebno one sa sjevera, koja ga je u sezoni 2013/2014. nagradila i trofejem “Ismir Pintol” koji se dodjeljuje najborbenijem igraču sezone. Pred sutrašnji derbi poslao je i poruku za Horde zla.

– Navijačima bih poručio da budu ono što su bili i do sada, a to je najvjernija i najiskrenija podrška momcima u bordo-bijelom dresu. Ekipa je nažalost, trenutno, tu gdje jeste, ali sigurno da će igračima biti lakše kada su navijači uz njih – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Ivan Tatomirović.

(Adnan Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI