PODIJELI

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić pokušao je pronaći prave razloge lošeg izdanja naše selekcije u duelu sa Bjelorusijom večeras.

– Srljali smo. Nismo ispoštovali dogovor. Imali smo mnogo grešaka u odbrani koja nije bila kompaktna. Zajedno sa sudijama iz Rusije, to nas je odvelo u poraz. Ne znam kako sudije iz Rusije dođoše ovdje u Bosnu i Hercegovinu da sude? A to je tako… To je EHF. Mi smo savez koji jedva na nogama stoji, maka ekipa, rekao je.

Ipak, ključ poraza je u nama…

– Moramo popraviti mnogo toga. Ne znam šta je bilo večeras? Možda stres igranja pred ovakvom publikom… Ili vrućina? Mnogo moramo raditi. Bjelorusi su večeras došli kompletni. U prvim utakmicma nisu igrala tri njihova važna igrača i to se osjetilo. Večeras ih je išao i šut iz vana. I sa lijeve strane. Potrudili smo se da to zatvorimo lijevo, a onda im se otvorilo na desnoj strani. Čestitamo im. Bili su bolji, priznao je bh. rukometaš.

Pred nama je druga meč lopta. Moramo pobijediti u Češkoj, a možda čak prođemo i sa porazom…

– Na nama je da pokušamo što bolje odigrati i pobijediti gore. Na kraju, hvala Tuzli i tuzlanskoj publici. Privilegija je igrati ovdje i imati ovakvu podršku. Zbog toga kjoš više žalimo zbog večerašnjeg poraza, kazao je Terzić.

PODIJELI