PODIJELI

Kako piše britanski  The Independent, Manchester United je odbio spektakularnu zamjenu koju mu je ponudio PSG.

Francuski prvak navodno je u zamjenu za Paula Pogbu ponudio Neymara koji se razišao s klupskom upravom, a predsjednik PSG-a mu je javno poručio da može ići. Paul Pogba je također nezadovoljan u Unitedu te je nedavno izjavio da je “vrijeme za nove izazove” pa je PSG zaključio da bi oba kluba bila zadovoljna takvim poslom,prenosi index.

No, United je prijedlog odbio jer ne želi preuzeti 36 miliona eura Neymarove godišnje plate, a i jako želi zadržati Paula Pogbu. Francuza, osim PSG-a, žele Real Madrid i Juventus, a Neymar je navodno na korak do Barcelone, iako mu je njegov bivši klub postavio tri zahtjeva koje mora ispuniti ako se želi vratiti.

Barca od Neymara traži povlačenje tužbe zbog neisplaćenog bonusa od 26 miliona eura, javno priznanje da je odlazak s Nou Campa bio greška i pristanak na smanjenje plate od 15 miliona eura. Neymar je navodno na sve pristao, ali Barca ne želi platiti oko 200 miliona eura koliko PSG traži. Barcelona može platiti 100 miliona eura i pod račun dati Philippea Coutinha, dok Real za Neymara nudi 130 miliona i Garetha Balea ili Jamesa Rodrigueza.

PODIJELI