PODIJELI

Kenan Topolović, nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac BiH te bivši član Sarajeva i Željezničara, novi je član hrvatskog prvoligaša Intera iz Zaprešića. Topolović je potpisao trogodišnji profesionalni ugovor. Iako je imao i drugih ponuda, Kenan je odlučio staviti paraf na ugovor sa klubom iz Zaprešića.

“Sretan sam što ću imati priliku da karijeru nastavim u Hrvatskoj. Mnogo toga sam čuo o klubu iz Zaprešića. Iz HNL igrači odlaze u velike evropske klubove. I moj cilj je da jednog dana branim u Njemačkoj ili Italiji” – istakao je Kenan Topolović.

Topolović će već naredne sedmice u prijateljskom susretu protiv Slaven Belupa debitovati za Inter, dok bi u proljetnom dijelu sezone trebao biti prvi golman ekipe, jer sadašnji golman ekipe iz Zaprešića karijeru nastavlja u Hajduku.

Bez dileme Topolović (19) posjeduje ogroman potencijal i od njega se puno očekuje u budućnosti. Svjesni su toga i čelnici kluba iz Zaprešića koji su najbrži i najkonkretniji bili kako bi se izborili da ovaj talentovani golman postane njihov član.

Sigurno da će Kenan Topolović u narednom periodu biti i kandidat da se nađe na spisku selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića, jer pravo nastupa za naše nade ima i u narednom ciklusu kvalifikacija.

(Z.Ć./Sportske.ba)

PODIJELI