PODIJELI

Poznato je da naših igrača ima u skoro svim evropskim ligama. Takav je slučaj i sa HNL. Zaista, u Hrvatskoj ima na pregršt igrača koji su prve nogometne korake napravili u BiH. Jedan od njih je i talentovani golman Kenan Topolović, koji je jedno vrijeme bio član Sarajeva i Željezničara, a trenutno brani boje Intera iz Zaprešića.

Kenan se rijetko oglašava u medijima. Maksimalno je posvećen klupskim obavezama i narednoj sezoni.

Poslije nesretne i teške povrede prvog golmana mlade reprezentacije BiH i „jedinice” Slobode, mnogi se pitaju ko bi mogao biti nasljednik Azura Muminovića na golu naše mlade selekcije koju do kraja kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo čekaju još tri utakmice.

Jedan od onih koji bi mogao biti adut selektora Vinka Marinovića je svakako i Kenan Topolović.

Topolović ima (20) godina i prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje.

O Kenanu se u superlativu priča u Hrvatskoj, što svakako znači da je pred njim blistava karijera.

Inter iz Zaprešića posljednjih godina je stabilan prvoligaš. Uglavnom se finansiraju prodajom svojih najboljih igrača.

– Iskren da budem u ovom trenutku ne razmišljam o odlasku u neki drugi klub. Želim ostaviti neki trag u Interu – priča stameni Kenan Topolović.

Za razliku od ranijih sezona, naredna kreće tek 27 jula.

– Mi se nalazimo u posljednjoj fazi priprema. Radimo na uigravanju ekipe. Inače, prvenstvo otvaramo gostovanjem kod Lokomotive u Zagrebu. Potom smo gosti Rijeci. Imamo, težak raspored na početku prvenstva. Naš cilj je ponovo biti plasiran negdje u sredini tabele.

Kenana je potresla vijest o povredi po mnogima najboljeg golmana u našoj zemlji.

– Stvarno mi je žao Azura Muminovića. Vjerujem da će iz ove povrede izaći jači. Želim mu što brži oporavak – istakao je Kenan Topolović, koji bi mogao biti otkriće naredne sezone u Hrvatskoj.

(Z.Ć/Sportske.ba)

PODIJELI