PODIJELI

Nekoliko najvećih evropskih klubova zainteresovano je za dovođenje Danija Olma, ali transfer se sigurno neće dogoditi prije nego završi Evropsko prvenstvo do 21 godine na kojem Olmo nastupa za Španiju, tvrdi igračev agent, Andy Bara.

“Dani je trenutno fokusiran samo na Europsko prvenstvo, nakon toga ćemo vidjeti što i kako. Odabrat ćemo jednu ponudu, naravno, u dogovoru s Dinamom koji je dosad odbio sve ponude koje su stigle i vjerojatno odraditi transfer. Bit će to najveći transfer u historiji kluba, a usudim se reći i najveći na području cijele bivše Jugoslavije. Riječ je o iznosu između 30 i 40 miliona eura”, rekao je Bara za L'Equipe pa objasnio kako je Olmo uopće završio u Dinamu:

“Shvatio je da je u Kataloniji zacementiran na klupi”, govori L'Equipeu Miladin Cipin, skaut za mlade igrače koji radi u Francuskoj pa dodaje:

“Kad su shvatili situaciju, Andy me nazvao i rekao da ponudim Olma u Francuskoj što sam ja i učinio. Ponudio sam ga Bordeauxu, Nantesu, Toulouse i drugim klubovima, ali niko nije bio zainteresiran. Nakon toga mi se javio Andy s Dinamovom ponudom, a Zagrepčani su nam ponudili plan za cijelu Olmovu karijeru. Njegov otac je odmah pristao i sve smo dogovorili” – otkrio je Olmov agent.

PODIJELI