PODIJELI

Prije tačno dvije godine fudbaleri Abeerdena gostovali su na Kantridi u okviru prvog duela kvalifikacija za EL sa Rijekom i savladali ih sa visokih 3:0.

Tada su im nanijeli prvi poraz na domaćem terenu nakon 18 mjeseci neporaženosti, posljednji koji je to uradio bio je Dinamo Zagreb 1. septembra 2014. godine. Abeerden je ujedno i posljednji tim koji je savladao Rijeku na domaćem terenu, nepobjedivi su već 24 mjeseca, odnosno 40 utakmica u nizu.

Trener Abeerdena, Derek McInnes, prisjetio se tog meča i usporedio ga sa predstojećom revanš utakmicom protiv Širokog brijega, nadajući se da će ponoviti istu igru kao prije dvije godine.

“Temperatura je slična onoj u Rijeci, možda malo niža. Moraćemo igrati na istom nivou kao protiv Rijeke, i uvjeren sam da u Bosni možemo ponoviti istu igru.”, izjavio je Derek McInnes.

Koristili su istu taktiku kao i mi protiv Rijeke

“Zapravo su igrali na isti način kao i mi protiv Rijeke, gdje smo bili dobar kontra-napadački tim koji je konstantno vršio pritisak. Igrali smo po njihovim pravilima, i dobijali su sve više samopouzdanja kako je utakmica napredovala. Sa načinom igre koji je Široki Brijeg koristio morali smo igrati oko njih i ne dodavati se puno na sredini terena.”, dodao je McInnes.

Rijeka u revanš meču vodila sa dva gola razlike, ali do čuda ipak nisu uspjeli doći, jer su domaći s dva ekspresna gola izjednačili na 2:2 što je bio konačni rezultat utakmice. Jedan gol je tada postigao i naš internacionalac, Zoran Kvržić.

PODIJELI