PODIJELI

Italija večeras od 20:45 sati na krcatom San Siru igra “utakmicu života”, kako su je najavili igrači, protiv Švedske u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ekipa Giampiera Venture izgubila je prije nekoliko dana kod Skandinavaca 1:0, pa je plasman u Rusiji upitan.

Reprezentacija s Apenina nije propustila SP od 1958. godine, koje se igralo baš u Švedskoj.

Pritisak je ogroman, navijači nestrpljivi da utakmica krene, a po društvenim mrežama kruže i “prijetnje” po kojima IKEA neće moći raditi u Italiji ako je Švedska noćas eliminira i ostavi bez SP-a.

Svi legendarni nogometaši stali su uz ekipu, a da je situacija alarmantna potvrdio je trener Genove Davide Ballardini. On je nedavno na klupi naslijedio hrvatskog stratega Ivana Jurića, te se treći put vratio u Liguriju.

“Supruga mi je Šveđanka i mogu vam reći da ne razgovaramo od petka”, otkrio je Ballardini talijanskim novinarima, a njegova izjava ubrzo zapalila društvene mreže.

Jednostavno, to je Italija. Kada je 2002. godine na Svjetskom prvenstvu Ahn Jung-hwan zabio Talijanima i izbacio iz s takmičenja, predsjednik Perugie, čiji je bio igrač, Cecchi Gori odmah ga je otpustio, nakon čega se, inače dobar igrač, izgubio.

PODIJELI