PODIJELI

Trener Torina Walter Mazzarri, nije bio zadovoljan nakon poraza od Juventusa (0:1). Smatra kako je jedan “nesretan incident” odlučio utakmicu, ali da su sudije propustile provjeriti VAR kako bi bili svirani penali za Torino.

“Imam samo pohvale za svoju ekipu jer su igrali rame uz rame sa ‘tenkom’ kakav je Juventus. U ovakvim utakmicama, sitnice prave razliku. Izgubili smo Sirigua u ranoj fazi, Ikaco je odigrao dobro. Šteta što smo izgubili bod koji smo zaslužili”, rekao je Mazzari.

Mazzari smatra da se bodovi mogu “štrpnuti” Juventusu samo ako potcjeni protivnika.

“Jedan nesrećni incident se pokazao odlučujućim. Možda je trebalo da sude penal ili dva u našu korist, mi smo svakako imali taj utisak. U ostalim utakmicama, VAR bi vratio i pregledao snimke da bi se analizirale te situacije. Belotti je skočio da odigra glavom što mu je specijalnost i gdje ima veliku šansu da da gol. I onda ako vas gurnu u vazduhu, ja to vidim kao čist penal. Ljudi kažu da se žalimo, ali od prošlog puta je bio sastanak u vezi sa VAR tehnologijom i od tada generalno provjeravaju. Belotti i Zaza su protestovali i tražili pregled”, rekao je Mazzari.

PODIJELI