PODIJELI

Svjedoci smo često nevjerovatnih sportskih priča iz BiH, a jedna takva dolazi nam iz Doboja. U glavnoj ulozi je 18-godišnja Nikolina Todorić, koja je imala nevjerovatnu karijeru u sportu.

Naime, Nikolina je počela trenirati odbojku i karate, a u karateu je dobacila i do crnog pojasa. Nakon toga odlučila se da svoj sportski put nastavi u fudbalu, jer je ljubav prema tom sportu bila neopisiva.

“Fudbal sam prvi put počela igrati 2016. sa dječacima u FK “Rudanka” u Rudanci, a već nakon godinu dana postala sam član ŽFK “Sloga” Kakmuž-Petrovo i tu se nalazim još uvijek. Tokom 2018. sam bila na probi u ŽFK “Crvena Zvezda” Beograd, ali iz privatnih razloga vratila sam se u matični klub, isto tako tokom 2018-te bila sam aktivan član U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine i pored toga sa klubom sam igrala PŽL BIH. Trenutno u Petrovu jedan sam od najznačajnijih faktora kluba i borimo se za ponovni ulazak u najviši rang ženskog fudbala u BiH, Premier Žensku Ligu BiH”, opisala je svoj fudbalski put za Sportske.ba ova zanimljiva djevojka.

Ono što je posebno interesatno je činjenica da je Nikolina u fudbalske vode ušla kao bek, ali na kraju je završila među stativama i status reprezentativke izborila je kao golmanica.

Ova mlada djevojka želi da nastavi graditi svoju fudbalsku karijeru. Kao i većini mladih sportista, želja je da zaigra u nekom jačem klubu.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI