PODIJELI
FOTO: MARCA

Dolaskom Neymara Juniora u PSG svlačionica pariškog kluba je podijeljenja u tri velika klana, piše MARCA pozivajući se na Globoesporte.

Sve je to otežalo situaciju Unayu Emeryu da ima kontrolu nad ekipom i svlačionicom. Da među Prinčevima nema timskog duha najbolje se moglo vidjeti u dvomeču osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Prvi klan čine Brazilci i Kevin Trapp. Neymar je odmah formirao grupu od sunarodnjaka koju čine Dani Alves, Thiago Silva i Marquinhos te golman koji bez obzira što je Nijemac ima odličan odnos sa Brazilcima.

Lider klana “Latinosi” je Edinson Cavani koji računa na podršku Argentinaca Angela Di Marije, Javiera Pastorea i Lo Celca, sa njima u grupi je i mladi španski fudbaler Yuri Berchiche koji je došao početkom sezone. Ovaj klan nema jak utjecaj na terenu obzirom da je uglavnom samo Cavani starter.

Treći klan čine fudbaleri iz Francuske. Posebnu težinu u grupi od 13 fudbalera imaju Mbappe, Rabiot, Areola, Kurzawa, Kimpembe i Lass Diarra koji je stigao tokom zime. Kominiraciju na francuskom jeziku i obzirom na slične karaktere na taj način se izoliraju od ostalih članova ekipe.

Dvojica igrača su nezavisni. Thiago Motta bez obzira što je rodom iz Brazila nije blizak sa svojim sunarodnjacima te Julian Draxler koji je fokusiran na porodični život. Klan Brazilaca smatra kako Nijemac ima kvalitet da umjesto Cavanija igra u startnoj postavi.

Jedini fudbaler koji je dobar sa svim ostalim je Marco Verratti. Italijanski veznjak sa saigračima komunicira na francuskom i španskom jeziku, ali razumije portugalski što mu daje posebnu ulogu, ali i određene povlastice.

PODIJELI