PODIJELI

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je brojnu delegaciju “Han Gruop” investitora u Nogometni klub Čelik. Finansijski savjetnik “Han Gruop” Abdul Hamit, advokat Zijad Šušić, klupski menadžer Ashat Idrizović, v.d. direktora Ismet Đugum i klupski notar Ramiz Pivić informisali su gradonačelnika o poduzetim aktivnostima na stabilizaciji stanja u najpopularnijem zeničkom sportskom kolektivu.

Prema riječima predstavnika kluba, iza nogometaša i stručnog štaba Čelika su kvalitetne pripreme za proljetnu sezonu, koje uz, od investitora angažovan kvalitetan igrački kadar, daju nadu u ispunjenje sportskog cilja – opstanak u Premijer ligi BiH.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ponovio je da želi ispoštovati volju navijača, da Čelik bude jak klub koji će igrati u evropskim kupovima. I ovom prilikom razgovarano je o reprogramu poreskog duga NK Čelik prema Poreznoj upravi FBiH, te je gradonačelnik potvrdio više puta javno izrečeno opredjeljenje da će Grad pomoći i u rješavanju ovog problema, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Zenice.

“Želimo i to riješiti ali Čelik mora potpisati reprogram i dobiti pismene garancije da novac građana Zenice nećemo uzalud potrošiti. Čim dobijemo garancije, uplatit ćemo sredstva kako bi postupak reprograma postao aktivan. Robijaše i sve kojima je Čelik prirastao srcu, pozivam da u što većem broju dođu na utakmicu protiv Viteza, da fer i korektnim navijanjem podrže novi tim Čelika na putu ka opstanku u ligi”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predstavnici investitora i uprave zahvalili su se gradonačelniku Kasumoviću na velikoj podršci u aktivnostima na oporavku NK Čelik, te istakli kako bi njegovo prisustvo prvenstvenoj utakmici protiv NK Vitez u subotu, predstavljalo dodatni motiv za igrače i stručni štab.

PODIJELI