PODIJELI

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u martovskom FIFA terminu odigrati dva prijateljska duela protiv Bugarske i Senegala.

Kao što smo ranije objavili, Zmajevi će duel sa Bugarima 23. marta igratiu Ludogoretsu, dok ih četiri danas kasnije očekuje meč sa Senegalom u Francuskoj.

VEZANI TEKST: Meč Bugarska – Bosna i Hercegovina neće se igrati u Sofiji!

Zanimljivo će biti u kojem će gradu Zmajevi i Senegalci odmjeriti snage. Francuzi su i ranije imali praksu da se na njihovim stadionima igraju prijateljske utakmice neutralnih selekcija, ali nijedna se nije igrala na vodećim stadionima u Parizu, Lyonu i Marseilleu, tako da će BiH i Senegal na nekom od “manjih” stadiona odmjeriti snage.

Kao moguće destinacije spominju se Rennes, Toulouse, gradovi kojima nije strano ugostiti ostale reprezentacije. Francuzi su dvano pokrenuli priču da bi voljeli da se neki mečevi igraju u St. Ettienu i Dijonu.

Sa zanimanjem ćemo pratiti odluku o gradu domaćinu duela BiH- Senegal, a svakako našim navijačima iz dijaspore neće biti svejedno npr, ako se meč bude igrao na sjeveru ili jugu Francuske, zbog dužine putovanja.

PODIJELI