PODIJELI

U Grudama je proteklog vikenda održan 1. Memorijalni turnir Želji Mikulić – Zoran Tica. Turnir je održan u znak sječanja na dva velika prijatelja HŽRK Grude koji su ostavili neizbrisiv trag u radu i razvoju kluba. Prije turnira predstavnici HŽRK Grude su položili cvijećei zapalili svijeće na njihove grobove.

Na turniru su odigrane četiri veoma kvalitetne utakmice u kojima su prisutni vidjeli puno lijepih poteza i veliku borbenost svih igračica.

U polufinalnim utakmica prvo je ŽRK Trešnjevka iz Zagreba pobjedila HRK Katarinu, 34:21, da bi u drugom susretu HŽRK Grude slavila protiv ekipe ŽRK Devetak iz Podgorice 21:19.

Za treće mjesto, HRK Katarina – ŽRK Devetak 29:22, za prvo mjeto, HŽRK Grude – ŽRK
Trešnjevka 24:20.

Najbolja igračica turnira je Nikolina Čutura ( HRK Grude ), golmanica, Darjana Vukliš
( HŽRK Grude), dok je najbolji strijelac, Ana Petrović ( HRK Katarina ).

HŽRK Grude je pokretač humanitarne akcije ” Pomozimo Petri ” te je ukupan prihod od prodaje ulaznica darovan 17 – godišnjoj Petri Tolić koje boluje od cerebralne paralize. Akcija je organizovana zajedno sa Crvenim križom Grude. HŽRK Grude je umjesto kupovine pehara za najbolje pojedinke i ekipe na današnjem turniru, uplatio donaciju na Petrin račun. Od prodaje ulaznica na turniru je prikupljeno 7.142,50 KM
što su odmah četiri kapitena sudionika turnira uručile Petri i njenim roditeljima.

Pomoć Petri se i dalje nastavlja prikupljati putem uplata na njen račun, te pozivom na humanitarni broj, 092 890 877. Ovim putem organizator turnira se zahvaljuje sucima turnira, Žarku Hrstiću, Ivanu Šarcu i Anti Rašiću koji su se priključili humanitarnoj akciji i odsudili turnir bez naknade.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI