PODIJELI

Fudbalska reprezentacija BiH je svoj najveći uspjeh zabilježila 2014. godine plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Nekoliko igrača u toj ekipi koje je sa klupe predvodio Safet Sušić su bili nezamjenjivi, a tri godine kasnije muče muku sa pronalaskom novih angažmana.

Emir Spahić je bio kapiten i lider ekipe, a od januara je slobodan nakon što je raskinuo ugovor sa HSV-om traga za novim klubom. Već nekoliko mjeseci se proteže priča kako 36-godišnji štoper ima ponude iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije te arapskog poluotoka i Kine, ali potpisa još uvijek nema.

Mensur Mujdža je sjajno igrao na desnom beku, ali silne povrede su uzele svoj danak. U prošloj sezoni je bio član Kaiserslautrena, nije upisao niti jedan nastup te je dobio slobodne papire. Mujdži su 33 godine i mogao bi odigrati još nekoliko sezona na vrhunskom nivou, međutim obzirom na probleme sa kondicijom i fizičkom spremom to je upitno.

Klub traži i Sejad Salihović nakon što je napustio St. Gallen. Polivalentni fudbaler je 2015. godine odlučio karijeru nastaviti u Kini i od tada mu je forma krenula silaznom putanjom. Iako su mu “tek” 32 godine igrač prepoznatljiv po razornoj ljevici i višegodišnjim iskustvom igranja u Bundesligi ne uspjeva da pronađe novi klub.

Navedeni trio je u prošlosti donio dosta radosti navijačima bh. reprezentacije, a za nadati se da što prije stave parafe na ugovore kako bi još koliko-toliko uživali u njihovim partijama.

(Admin Čaušević/Sportske.ba)