PODIJELI

Fudbaleri Sarajeva su ove sedmice počeli pripreme za proljetni dio sezone. Trener Husref Musemić je najavio određene odlaske.

Perica Ivetić i Nemanja Anđušić su se već skrasili u Slobodi odnosno Čeliku, dok je u izboru nove sredine slobodan i Saša Novaković. Također nekoliko mladih igrača je ili će biti proslijeđeno na posudbu.

U međuvremenu u Titovu 38b stigla je i ponuda iz Rumunije i to za Miću Kuzmanovića, barem tako piše tamošnji portal Fanatik. Interes za krilnog fudbalera pokazao je Botosani.

Botosani je za 21-godišnjeg krilnog fudbalera pripremio platu od 3.500 eura, ali šanse da obuče dres rumunskog prvoligaša su veoma male.

Obzirom da je pod ugovorom sa Sarajevom višestruki prvak BiH je tražio određenu cifru za Kuzmanovićev igrački karton, ali Rumuni nisu spremni platiti taj iznos.

Čini se da i sam Kuzmanović nije toliko zainteresovan za odlazak u Botosani te bi najradije karijeru nastavio u nekom drugom klubu.

Rođeni Dobojlija je na Koševo stigao prošlog ljeta te je potpisao jednogodišnji ugovor, do sada je u bordo dresu odigrao 14 utakmica te postigao jedan gol.

PODIJELI