PODIJELI

U zaostalom susretu 4. kola Lige 11 Bosna Royal je savladala Sparse rezultatom 71:65.

Očekivano uzbljiv i nezvjestan susret odigran je pred oko 500 gledatelja u maloj dvorani KSC Skenderija. Studenti su stigli do važnog trijumfa nakon što su nadoknadili zaostatak od 14 poena.

Na prve poene se skoro čekao puni minut, za vodstvo Sparsa pogodio je Josipović. Uslijedila je serija domaćih koji su u dva navrata imali po pet poena razlike(7:2 i 9:4), u drugoj polovici prvog perioda gosti su postigli 12 uzastopnih poena te su poveli sa 13:21. Prva četvrtina završena je vodstvom gostiju 16:24 nakon trojke Rogića pet sekundi prije kraja.

Studenti su svog gradskog rivala u drugoj četvrtini skoro četiri minute držali bez poena, te su uspjeli izjednačiti na 24:24 poslije iskorištenih slobodnih bacanja Radukića. Kovačević i Bajramović su pogodili dvije trojke, dva poena je dodao Josipović za seriju 8:0 te vodstvo Sparsa 29:34 na 3:38 prije kraja prvog poluvremena. Na odmor se otišlo pri rezultatu 33:44 nakon trojke Bajramovića.

Na stratu trećeg perioda Sparsi su otišli na +14 poslije poena Kovačevića. Međutim, domaći se nisu predavali pa su postepeno smanjivali rezultat. U posljednjim minutama treće dionice napravili su seriju 9:2 te poslije trojke Kneževića prišli su na -5(51:56) te vratili neizvjesnost u utakmicu.

Prvih pet minuta odlučujuče četvrtine igralo se poen za poen, na 3:57 do kraja Bosna je poslije poena poena Kneževića prišla na minus jedan, da bi Ikonić pogodio trojku za vodstvo Studenata 64:62, po prvi put nakon otvaranja susreta. Na 1:46 prije kraja uslijedila je nova trica domaćih, ovaj put pogodio je Brandford. Ta prednost se ispostavila ključnom pa je konačan rezultat glasio 71:65.

Studente su do trijumfa vodili Knežević sa 20 poena, a Miković je dodao 16. Na drugoj strani sjajan je bio Josipović sa 22 poena, izdvaja se i učinak Bajramovića od 15 poena.

PODIJELI