PODIJELI

Fudbaleri Veleža u okviru 10. kola Prve lige FBiH na svom će terenu dočekati Novi Travnik.

Novi Travnik još uvijek ne zna za pobjedu u ovoj sezoni, ali osvojeni bod na Otoci u susretu sa Olimpikom jasan su signal “Rođenim” da u utakmicu moraju ući maksimalno ozbiljno kako bi ostvarili željenu pobjedu.

„Očekujem sličnu utakmicu kao protiv Metalleghea. Ekipa Novog Travnika je borbena, nema tu lijepe igre i prva preokupacija je da se ne primi gol. Mi moramo ući pažljivo, koncentrisano i da kroz igru što prije dođemo do gola. Mnoge ekipe koje dođu u Mostar se samo brane i mi moramo naći modus i za tu igru, a do utakmice ćemo dosta raditi na realizaciji“ rekao je između ostalog trener Ibro Rahimić.

Kada je igrački kadar u pitanju, van stroja su Vignati i Behram, za koje je polusezona nažalost završena, dok se u ekipu nakon odrađene suspenzije vraća Kuduzović.

„Behram je bio na kontroli, gdje su rekli kako treba nositi gips još dvije sedmice, tako da je polusezona za njega gotova. S obzirom da je pred nama duga zimska pauza, najvažnije je da se dobro oporavi. Što se tiče sastava, s obzirom da je Behram bio igrač ispod 21 godinu, doći će do nekih promjena, ali sam siguran da će svi momci odraditi svoj dio posla.“

Nusmir Fajić je tokom sedmice trenirao lakšim intezitetom, ali će biti spreman za utakmicu:

„Teška utakmica, Novi Travnik se nalazi na dnu tabele i nisu prikazali neku igru u prošlih devet kola. Mi sigurno moramo ući 100% u utakmicu, a u Kaknju smo pokazali da možemo. Nadam se novoj pobjedi kako bi ispravili kiks protiv Metalleghea i ostanku na prvom mjestu“, rekao je najbolji strijelac Veleža i Prve lige, Nusmir Fajić.

Mustafa Mujezinović je također mišljenja da ako ekipa odigra kako zna i može, da pobjeda neće doći u pitanje.

Glavni sudija utakmice bit će Deljković Benjamin iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Ljuca, Hadžavdić i Džemidžić. Delegat utakmice je Mujkanović Alen iz Zenice, dok je posmatrač suđenja Prošić Eldis iz Cazina.

PODIJELI