PODIJELI

Dejan Popović u nastavku sezone neće nositi dres Zvijezde iz Gradačca.

Popović je zgriješio kada je 9. januara čestitao neustavni Dan RS-a, nakon čega se saopštenjem za javnost oglasio UO Zvijezde da neće dopustiti sebi slučaj Ognjen Vranješ u svojim redovima, a nedugo zatim i raskinuli su ugovor sa svojim fudbalerom.

“Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga, pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka”, napisao je Popović.

To ga je koštalo posla u Zvijezdi, a sada se javio klub iz Srbije koji mu nudi ugovor. Radnički fudbalski klub Novi Sad nudi Popoviću ugovor, stanarinu i hranarinu.

“RFK Novi Sad najoštrije osuđuje šovinistički ispad Zvijezde koja je otpustila kapitena Dejana Popovića, samo zato što je svojoj Republici Srpskoj čestitao rođendan. Ovaj postupak još jedan je dokaz da su Srbi u regionu građani drugog reda i da će svako patriotsko osjećanje, bez bilo kakvog uvredljivog prizvuka, biti sankcionisano na najgrublji način, dok je ostalima sve dozvoljeno, od drona sa zastavom Velike Albanije, preko kukastog krsta na Poljudu ili nacističkog salutiranja Džo Šimunića”, poručuju iz RFK Novi Sad.

“RFK Novi Sad zato nudi ugovor, stan i hranu Dejanu Popoviću, koji je ostavljen bez hljeba samo zato što se nije stidio svog porijekla i svoje republike. Mi patriote cijenimo i na djelima, a ne samo na riječima i nadamo se da će ovaj fudbaler, koji zaslužuje podršku cijelog srpstva, postati dio žuto-plave familije, gde se vrijednosti koje on promoviše njeguju i štite”, navodi se u saopštenju ovog kluba.

PODIJELI