PODIJELI

Nakon poraza od azerbejdžanskog Araza u prvom kolu glavne faze UEFA futsal kupa, Mostar SG je u drugom uspio pobijediti domaću Devu rezultatom 3:2, te se na taj način vratiti u utrku za prvo mjesto u grupi.

Od početka je Mostar SG bio bolji protivnik od domaćeg tima, a kao kruna bolje igre uslijedila su dva pogotka tokom prvih 20 minuta susreta. Prvo je za 0:1 pogodio Mirko Hrkač, a potom i Josip Bošković za 0:2. U međuvremenu su igrači rumunskog prvaka imali priliku izjednačiti, ali nisu uspjeli iskoristiti najstrožiju kaznu, tačnije naš golman Stanislav Galić odbranio je šut Floriana Mateija. Prethodno je u kaznenom prostoru Babić faulirao Ignata.
U nastavku domaći igrači uspijevaju vratiti se u meč golom Mariusa Meteija, ali je njihova radost trajala jako kratko, pošto je samo dvije minute kasnije svojim drugim pogotkom Mirko Hrkač potvrdio našu pobjedu. U samom finišu Csoma je uspio ublažiti poraz domaćina, pogodivši za konačnih 2:3.

Deva – Mostar SG Staklorad 2:3

Strijelci: M. Metei, Csoma/Hrkač (2), Bošković

Deva: Tonita, Panzaru, M. Matei, Obada, F. Matei, Savu, Stoica, Kovacs, Ignat, Paulo Ferreira, Tacot, Csoma.

Mostar SG Staklorad: Galić, Radin, De Souza, Aladžić i Vesić. Na klupi su Sesar, Babić, Džemić, Pavlović, Hrkač, Kahvedžić, Bošković, Kajtaz, Gosto. 

PODIJELI