PODIJELI

Dok je igrao na Grbavici zlobnici su to smatrali “trošenja kredita na očev račun”.

Tako je bilo od pionirskih dana, do debija za seniorski tim. Ništa čudno. Ako je Edin Džeko bio kloc, zašto bi Anel Šabanadžović bio pošteđen od strane sveznalica.

A, na dojučerašnjem junioru Željezničar će zaraditi velike pare. Potpisom za grčki AEK Željo će u kratko vrijeme, osvoji li kultni klub iz Atine trofeje, zaraditi oko milion maraka. Dobar, unosan posao, priznat ćete za golobradog mladića.

Vezani tekst: Šabanadžović zvanično u AEK-u!

Nogometni svijet nije vođen sentimentom, emocijama, starim zaslugama… Njih zanima kvalitet i biznis. Izabrali si Anela Šabanadžovića radi igračkog potencijala, a ne radi prezimena. Pa, u Atini ima jos desetine “tatinih sinova”, ali nisu u AEK-u.

U onoj juniorskoj generaciji Želje, koja je prije godinu bila od na pragu plasmana među 16 najboljih juniorskih ekipa Evrope, barem pet šest drugih omladinaca pominjalo se da su na radaru klubova iz “Lige petice”, a samo će Anel dobrano napuniti klupsku kasu. Nešto je već leglo u blagajnu. Pravi novci doći će od narednih transfera, jer se Željo ugradio u 20 posto od svakog narednog transfera nadarenog veznjaka Anela Šabanadžovića. Ekipa, iz prijašnje Uprave, koja je realizirala ovaj transfer, uradila je jako dobar posao. Prijašnjih godina znalo je desetak igrača otići s Grbavice za “siću”.

Dobra je stvar i što će Anel do ljeta igrati za Želju, a po isteku sezonu nastaviti u AEK-u, gdje je njegov otac Refik i periodu od 91-95, osvojio sve što se moglo osvojiti. I Anel će igrati na njegovoj, na poziciji zadnjeg veznog.

Inače, da ovaj transfer nije urađen “na riječ” i molbu oca, potvrđuje pomno skeniranje na dvije utakmice od strane trenera i sportskog direktora AEK-a, nakon čega je donesena odluka, da je Anel dobar posao za budućnost grčkog trofejnog kluba.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI