PODIJELI

Sedmicu dana od kako je u Olimpijski komitet BiH i Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine pristiglo vrlo ošto pismo od strane Evropske rukometne federacije u kojem EHF prijeti suspenzijom Rukometnog saveza BiH, reprezentacija i klubova iz BiH, još uvijek traje usaglašavanje stavova!

Tako je jučer u Bugojnu održan sastanak osnivača Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, predstavnika Rukometnog saveza FBiH i Rukometnog saveza Republike Srpske.

Osnivači su usaglasili potencijalne modele prevazilaženja postojećeg stanja u RS BiH. U narednim danima pristupit će se izradni konkretnih pravnih okvira, koji trebaju proizvesti konačna rješenja izlaska iz stanja u kojem se nalazi RS BiH. Dogovoreno je da će sljedeći sastanak biti održan u doboju 14.08.2018. godine, kada će se nakon sastanka održati i pres konferencija za medije.

Vrijeme polako curi. Rukometnim radnicima u Bosni i Hercegovini ostalo je ukupno još deset dana, inaće će EHF suspendovati sve vezano za rukomet u Bosni i Hercegovini.

Upravni odbor EHF će suspendovati BiH na narednoj sjednici sredinom septembra što će imati posljedice za sve predstavnike na tehničkom i takmičarskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama. EHF očekuje jasan stav do 20. augusta 2018.

(svijet rukometa)

PODIJELI