PODIJELI
FOTO: Ilustracija

Cristiano Ronaldo u dresu Juventusa, rečenica koja djeluje nestvarno i onim najoptimističnijim navijačima Stare dame koji su sjajnog Portugalca impresionirali aplauzom nakon što im je zabio makazicama.

Ronaldo je odlučio napustiti Real Madrid, a naredna destinacija će kako sada stvari stoje biti Torino i to zahvaljujući “grešci” u ugovoru jer se otkupna klauzula od milijardu eura ne odnosi na klubove iz Italije.

La Stampa piše kako će u narednim danima biti održan sastanak između predstavnika Bianconera i agenta Jorgea Mendesa kada će i početi pregovori s Real Madridom na bazi od 100 miliona eura.

Corriere della Sera piše kako je Ronaldo potpisao privatni ugovor sa Florentinom Perezom o drastičnom smanjenju klauzule što će Juventus nastojati iskoristiti.

Računajući cifre transfera i plate Ronaldo bi Staru damu koštao oko 300 miliona eura. Il Messaggero navodi da će ključnu ulogu imati kompanija Exor koja je u vlasništvu porodice Agnelli. Najbolji fudbaler današnjice bi zarađivao 30 miliona eura, a više od polovine bi pokrivao Exor.

PODIJELI