PODIJELI

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, nastupio je na međunarodnom takmičenju „Western Elite Circuir“, koje je održano od 14. do 16. oktobra u Calgaryju (Kanada).

U konkurenciji 68 najboljih brzoklizača svijeta, Edin je u trci na 500 m sa vremenom 0:43.90 zauzeo izvanredno 18. mjesto, a u ukupnom plasmanu, nakon svih trka (na 500 metara, 1000 metara i 1500 metara) plasirao se na 23. mjesto. Ostavenim rezultatom popravio je državni rekord star šest godina.
„Naš reprezentativac nastavlja pripreme u Calgaryju, gdje će narednih dana doći i najbolji timovi svijeta (Holandija, Mađarska, Francuska, Južna Koreja, Velika Britanija, Kina itd.). Svi oni će se zajedno pripremati za nastupe na svjetskim kupovima u Calgaryju od 4. do 6. novembra i Salt Lake Cityju od 11. do 13. novembra“, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

U izjavi za naš portal Edin Branković nije krio svoje zadovoljstvo.

“Uvijek mi je čast predstavljati Bosnu i Hercegovinu, a posebno kada ostvarim uspješan rezultat kao na ovim takmičenjima u Kanadi. Nastupio sam na dva izuzetno jaka takmičenja u Kalgariju (Calgary) koja su bila na nivou svjetskih kupova. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima, a naročito novim državnim rekordom na 500 metara nakon šest godina. Ova takmičarska godina i nastupi na svjetskim kupovima, Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo, su pripreme za Olimpijske igre 2018. godine.”, izjavio je Branković za sportske.ba.

Na kraju zahvalio se Savezu klizačkih sportova i predsjedniku Saveza gospodinu Zikriji Ðonki, Bh Telecom-u, trenerima Pieter Gysel, Joffrey Larocque, fitnes trenerima Pro-Fit Dobrinja Adnanu i Almiru Maljevića.

(Nermin Alibašić/Sportske.ba)

PODIJELI