PODIJELI

Uspješna, šarmantna, ambiciozna, atraktivna, u ovim kratkim crtama možemo opisati 20-godišnju Nikolinu Vidačković, kojoj su novinarstvo i sport dvije najveće ljubavi.

Hercegovačko-dalamtinskih gena, ova mlada djevojka dominira u “muškom” sportu. Ring je njena “druga kuća”, gdje upornim radom, treninzima korača prema vrhu K1, kick boxa, boksa. U ringu je zvijer, van ringa ljepotica, koja također uspješno gradi novinarsku karijeru. Aktivna je kao voditeljica na splitskom radiju Kampus, gdje ima svoj serijal “Štorija o športu”. Studentica je novinarstva na Sveučilištu u Mostaru.

“Moja sportska “karijera” nije baš tako duga. Ja sam u borilačkim sportovima malo više o dvije godine. Bavila sam se prije toga odbojkom 4-5 godina. Na prvi meč u ringu sam izašla nakon šest mjeseci. To je državno u K1 disciplini i izgubila sam, ali pokazala potencijal i da želim napredovati. Uživam u borbama. I još dok sam odbojku trenirala svi su me nagovarali da idem na boks, kickboks jer sam uvjek bila “tatin sin” i uz dva bratam znate već kako to ide”, rekla je za Sportske.ba ovaj sjajna djevojka, a zatim dodala:

“Izlazila sam na mnoga borilišta. Bila sam i državna prvakinja u muay thaiu do 63.5 kg prošle godine. Radim sve discipline kickboxa, boks, savate i muay thai Imam vrhunski klub “Pit Bull”, trenere i sve tako da vjerujem da ću ja još mnogo toga pokazati. Ljudi koji su oko mene su na puno većem nivou tako da u njima isto vidim puno motiva i dosta toga naučim.”

Za ovu mladu djevojku ne postoje prepreke. Lagano i sigurno korača prema ostvarivanju svojh snova, a već ove godine bi je mogli gledati na SP u kick boxu u Sarajevu.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI