Naslovnica Fudbal Domaći fudbal Varešanović: Šta je prednost Krupe u susretu sa Tuzla Cityjem?

Varešanović: Šta je prednost Krupe u susretu sa Tuzla Cityjem?

Susret na rasporedu sutra od 17 sati

PODIJELI
FOTO: FENA

Fudbaleri Tuzla Citya otputovali su u Krupu gdje će sutra u okviru 28. kola BHT Premijer Lige snage odmjeriti sa ekipom Krupa na Vrbasu. Trener Tuzlaka u ovom susretu neće moći računati na Nemanju Stjepanovića zbog tri žuta kartona, a već od ranije nema povrijeđenih Kostića, Hajrovića i Mahmutovića.

“Sigurno nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. S obzirom da je do kraja ostalo još šest kola, da Krupa ima sve manje šansi za opstanak, ali je tako i nama svaki bod bitan. Očekujem tešku utakmicu. Prošli puta kad smo igrali kod njih odigrali smo jako dobru utakmicu, pobijedili smo i vjerujem da će tako biti i ovoga puta”, kaže Varešanović.

Varešanović ističe i prednosti koje bi mogle ići na ruku domaćinu, ali i njegovom timu u sutrašnjem susretu.

“Prednost Krupe je njihov trener koji jako dobro poznaje ovu ekipu, možda čak i bolje od mene. Starčević je selektirao ovu ekipu, bio je njen trener osam mjeseci. Ja sam tu drugi mjesec. To može biti neka prednost Krupe. Što se tiče naše prednosti, mi imamo malo mirniju situaciju od Krupe. Za ovo vrijeme od kad sam ja tu, ovih sedam utakmica, imamo samo jedan poraz. Puno bolje igramo u gostima i to bi mogla biti naša prednost”, rekao Varešanović za klubski sajt.

Utakmica između Krupe na Vrbasu i Tuzla Cityja na rasporedu je sutra od 17 sati.