PODIJELI

U srijedu 22. maja utakmicama 28. vanrednog kola nastavlja se fudbalska “ludnica” na terenima Prve lige FBiH. Lider Velež i njegov uporni pratilac Olimpik u ovom kolu igraju sa ekipama koje se bore do iznemoglosti za prvoligaški život.

Rođeni će pred prepunim tribinama u Vrapčićima ugostiti bivšeg premijerligaša Viteza, koji je među najugroženijima. To ne interesuje igrače i najijače Rođenih, jer im naravno igra samo nova pobjeda.

Olimpik će gostovati u Živinicama kod Slavena koji je trenutno na mjestu koje vodi u niži rang. Očekuje se otvorena igra, obje ekipe se nadaju pobjedi kojom bi zadržali nadu da ostvare svoje ciljeve.

Igman nakon važne domaće pobjede protiv Rudara očekuje daleko gostovanje u Orašju. Domaćini su favoriti i nadaju se pobjedi kojom bi potvrdili trijumf iz prošlog kola u Vitezu. Puleni Emira Tufeka imaju mnogo motiva da ostvare povoljan rezultat. Pravdu na ovoj utakmici dijelit će Edin Mujkić (Doboj Istok), uz pomoč Livnjaka, Marka Grebenara i Stjepana Konte, iako će se najviše pitati Goraždanin Salem Kundo.

Devetoplasirani Rudar (37 bodova) će ugostiti petoplasirano Goražde koje je ima tri boda više od domaće ekipe. Kakanjci su došli u situaciju da im je prijeko potrebna pobjeda, da se ne bi doveli u neugodnu situaciju. Ova utakmica je povjerena Čapljincu Josipu Martinoviću i asistentima Hasanu Naniću iz Bužima i Bišćaninu Adiju Šabiću. Kontrola je Novotravničanin Josip Marjanović.

Derbi kola se igra u Tešnju gdje će ranjeni četvrtoplasirani TOŠK (41 bod), nakon havarije na Otoci ugostiti za mjesto bolje plasiranu Zvijezdu koja ima dva boda više od Tešnjaka. Ovo je za njih važna utakmici u borbi za treću poziciju na tabeli. Mostarac Emir Spahalić sudit će ovaj derbi, a pomagat će mu Boris Bilješko (Novi Travnik) i Mostarac Boris Dujmović. Jakov Tabak iz Tomislavgrada je posmatrač suđenja

Jedinstvo je veći dio sezone nosilo epitet najprijatnijeg iznenađenja, ali nakon loših igara rezultata došli su čak u zonu ispadanja. Trenutno su na 11. mjestu (36 bodova). Na domaćem terenu sutra igraju sa ekipom Metalleghe BSI i nemaju drugog izbora osim pobjede kojom bi “rahatnije” ušli u dva posljednja kola. Tešnjak Ismet Ibrahimkadić je glavnokomandujući na ovoj utakmici. Zeničani Sahib Smroki i Emir Delić će mu pomagati, dok će završnu riječ dati Goraždanin Nermin Paradžik.

Čapljina ne bi trebala imati domaćih problema sa Novim Travnikom, kao ni Bratstvo na gostovanju kod Bosne.

Srijeda, 22. maj u 17:30 sati,

Živinice: Slaven – Olimpik, glavni sudija: Ernis Džemidžić. Pomoćnici: Mirza Ćehaja i
Admir Hadžiavdić (svi Goražde). Četvrti sudija: Ilija Živković (Orašje). Delegat: Nikola Trogrlić (Donja Mahala). Posmatrač: Anto Sučić (Nova Bila).

Orašje: Orašje – Igman, Edin Mujkić (Doboj Istok), Marko Grebenar i Stjepan Konta (obojica Livno), Karlo Jurišić (Posušje), Salem Kundo (Goražde).

Mostar: Velež – Vitez, Haris Halkić (Sanski Most), Edin Zjakić (Bihać) i Amir Hušidić (Velika Kladuša), Sanel Silić (Cazin), Irfan Budimlić (Cazin), Ahmet Ibranović (Gradačac).

Čapljina: Čapljina – Novi Travnik, Mahir Mehmedičević (Gradačac), Mirza Čejvanović (Tuzla) i Mirza Tičić (Sarajevo), Benjamin Deljković (Sarajevo), Miro Pandžić i Sead Hasanović (oba Sarajevo).

Kakanj: Rudar – Goražde, Josip Martinović (Čapljina), Hasan Nanić (Bužim) i Adi Šabić (Bihać), Kenan Bajraktarević (Orašje), Željko Soko (Čapljina), Josip Marjanović (Novi Travnik).

Visoko: Bosna – Bratstvo, Darko Gedžić (Brčko), Oliver Žilić (Vitez) i Marko Brezović (Kostrč), Haris Poprženović (Travnik), Muhamed Huzbašić (Fojinica), Eldis Prošić (Cazin).

Bihać: Jedinstvo – Metalleghe BSI, Ismet Ibrahimkadić (Tešanj), Sahib Smriko i Emir Delić (obojica Zenica), Elvedin Topuzović (Tuzla), Mario Ivković (Livno), Nermin Paradžik (Goražde).

Tešanj: TOŠK – Zvijezda, Emir Spahalić (Mostar) , Boris Bilješko (Novi Travnik) i Boris Dujmović (Mostar), Dragan Stojić (Mostar), Mensud Drljević (Goražde), Jakov Tabak (Tomislavgrad).

Ismet Nimanović

PODIJELI