PODIJELI
Kendić gradnja pobjednik turnira 2017. godine

U Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši u toku su pripreme za održavanje 12. po redu novogodišnjeg malonogometnog turnira. Ovo je jedan od najpoznatijih malonogometnih turnira na ovim prostorima koji okuplja svake godine najbolje malonogometaše na ovim prostorima poput Senijada Ibričića, Koraba Morine, Marija Jozića, Tihomira Novaka, Maida Ramića, Vladimira Vladisavljevića, Dražena Novoselca, Harisa Čakića, Haruna Latića, Admira Zukana, Senida Hodžića te slovenskih reprezentativaca Roka Mordeja, Igora Osredkara, Alena Fetića i još mnogo vrsnih znalaca malonogometne igre.

Ovogodišni novogodišnji turnir „Velika Kladuša 2018.“ u znaku je rekordnog nagradnog fonda koji iznosi 15.000,00 KM što ga svrstava u rang najboljih turnira ne samo na Unsko sanskom kantonu već i u regiji, za prvo mjesto predviđena je nagrada u visini od čak 9.000,00 KM, što će biti dodatni mamac ekipama da se prijave.

Prijave za turnir vrše se do 28.11.2018. godine, kotizacija iznosi 200,00 KM, turnir se igra po futsal pravilima i prva faza turnira igra se po grupnom sistemu što svim prijavljenim ekipa garantira najmanje tri odigrane utakmice.

Organizator turnira je JKUP „Komunalije“ Velika Kladuša, generalni pokrovitelj turnira je Općina Velika Kladuša, sponzor JKP ViK, dok je medijski sponzor Radio Velika Kladuša.

Turnir počine 01.12.2018. godine i trajat će do 30.12.2018. godine.

PODIJELI