PODIJELI

Ekipa Borca se suvereno vratila u PLBiH. Izabranici Draka Vojvodića odigrali su sjajnu sezonu u Prvoj ligi RS, a sa strategom Banjalučana razgovarali smo o Borcu, PLBiH, stanju u bh. fudbalu, reprezentaciji…

“Vratili smo i nije bilo lako, iako to sve na kraju izgleda impozantno. O pojačanjima nećemo još. Naš prvenstveni cilj je da budemo stabilan premijerligaš, pa ćemo vidjeti dalje”, rekao je Vojvodić na početku razgovora za Sportske.ba, a zatim i pohvalio trokružni sistem u PLBiH.

“Trokružni sistem je sto puta bolji. I prije sam kritikovao Ligu za prvaka, Ligu za opstanak. Jednostavno tu dođe do situacije da nema naboja, a evo vidjeli ste sada do 32. kola se ništa nije sigurno znalo.”

Čestitao je Sarajevu na duploj tituli, ali što se tiče Evrope, Vojvodić je tu pesimista.

“Sarajevu od srca čestitam na duploj tituli. Nije to mala stvar. Ali, teško sarajevo može bilo šta u Evropi. Nažalost kad pogledate našu ligu i ostale lige, bit će vam jasnije.”

Vojvodić je mišljenja da se suđenje dosta popravilo.

“Evo još jedna sezona gdje se nije puno upiralo u sudije. Idemo sigurno prema boljem u tom segmentu.”

Za kraj je prokomentarisao igre reprezentacije i izdvojio jednog igrača PLBiH.

“Robi je posvećen poslu. Momci su odlični i reprezentacija je najsvjetlija tačka našeg fudbala. Drago mi je da se daje akcenat i na igrače iz naše lige, gdje sigurno ima kvaliteta. Evo vidjeli ste Sarića. Kad smo kod naših igrača, izdvojio bih posebno jednog iz PLBiH, a to je Mujakić iz Sarajeva, on će biti veliki kapital i budućnost naše reprezentacije.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI