PODIJELI

Iako Borac pet kola prije kraja Lige za opstanak ima sedam bodova više od Čelika, koji se nalazi u zoni ispadanja, šef stručnog štaba Darko Vojvodić tvrdi da su “crveno-plavi” blizu ispadanja.

Poslije susreta u kojem su njegovi izabranici poraženi na “Tušnju” od Slobode sa 0:1 bio je vidno iznerviran, ali po njegovim riječima zato su najmanje krivi igrači Borca kojima treba odati priznanje.

– Sloboda nije bila bolja od nas. Jedan prekid je odlučio. Treba da se stide i treba da je sram sve one koji su nas ovdje poslali bez ikakve podrške. Ovdje su igrači došli kao neke ovce. Nikoga nisu imali iza leđa, ali oni su odigrali dobru utakmicu za svoj klub i za svoj grad. Drugi neka se zamisle i neka se crvene. Ovo je bruka i sramota. Šta nam je ovdje radio jedan polupismeni frajer – rekao je Vojvodić, koji nije želio da kaže o kome je riječ, ali je očigledno mislio na glavnog djelioca pravde Adisa Mulahasanovića iz Sarajeva.

Kormilar Borca tvrdi da jedino povjerenje ima u potpredsjednika Banjalučana Vicu Zeljkovića.

– Međutim, ne može sam. Zato pozivam sve one koji vole Borac, koji vole Banjaluku i Republiku Srpsku da nam pomognu, jer su praktično svi digli ruke od nas. Ne smijemo dozvoliti da neko preko naših leđa izbori opstanak. Izgleda da mnogi još nisu svjesni da smo jako blizu ispadanja. Klub jednostavno ne smije da dozvoli razne vrste pritisaka kojima smo u posljednje vrijeme izloženi – nastavio je Vojvodić.

– Jednostavno stvara se pritisak na svim poljima sa ciljem da se Borac pokaže kao što nezdravija, lošija sredina. Međutim, poručit ću svima ono što je rekao jedan pravi i pošteni trener: “Moja se ekipa neće nikome skloniti, a ako neko tako misli onda se zaje…” – rekao je Vojvodić očigledno aludirajući na bivšeg trenera Mladosti Edisa Mulalića, koji takođe nema “dlake na jeziku”.

Naglasio je da se već unaprijed zna da će Borac u narednom kolu izgubiti od Čelika u Zenici, a onda će biti na veoma teškom iskušenju na svom terenu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja.

– Pred ove susrete samo želim da imamo pošteno dijeljenje pravde i ništa više. Ostalo ćemo mi sami uraditi. Nadam se da ćemo ipak, uspjeti ostvariti naš cilj i uz sve ove nedaće obezbijediti opstanak – dodao je Vojvodić.

PODIJELI