PODIJELI

Trener Borca Darko Vojvodić kažnjen je zbog izjave nakon utakmice sa Slobodom, kada se obrušio na rukovodstvo banjalučkog kluba te konstatovao da su ih “kao ovce poslali u Tuzlu”

Potvrdio je to potpredsjednik Borca Vico Zeljković, koji je u izjavi za “Mondo” rekao kako se Vojvodić složio sa kaznom.

“Sa trenerom nema nikakvih problema, mi ćemo prema klupskom pravilniku koji predviđa ove situacije naknadno odrediti novčanu kaznu i on je sa tim saglasan. Tako da nastavljamo po planu koji smo napravili kada je dolazio u klub. Pričali smo o tome pet minuta, on je rekao svoj stav o svemu i mi se okrećemo bitnijoj stvari, a to je nastavak prvenstva i opstanak u ligi”, rekao je za “Mondo” Zeljković.

Borcu sada visi opstanak u ligi, a u slučaju poraza u Zenici protiv Čelika, doveli bi se u jako nezgodan položaj. Zbog toga, Zeljković je kazao kako su razrađena tri plana.

“Vidimo da se Čelik diže, dobro su se organizovali na svim ‘nivoima’, dok je Sloboda iz Tuzle ozbiljan klub koji dogodine slavi 100 godina postojanja. Želimo da budemo oprezni i na vrijeme izvažemo sve situacije. Napravili smo detaljne planove i ‘A’, ‘B’ ‘C’ varijante za slučaj da nam ne krene po planu, odnosno da nam bude ugrožen opstanak”, poručio je.

Zeljković je još kazao kako je problem borca što nema svojih ljudi u institucijama NS BiH te da je Krupa klub iz manjeg bh. entiteta koja ima povlašteni položaj.