PODIJELI

Sudbina je htjela da u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine snage odmjere Sloga Simin Han i Sloboda iz Tuzle.

Prva utkmica je na rasporedu 22. novembra na Tušnju, a revanš sedam dana kasnije u Simin Hanu.

Bit će ovo prvi put u historiji da dva kluba iz Tuzle igraju u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja, ali i utakmica puna emocija za velik broj igrača koji danas igraju za Slogu. Samir Efendić je bio kapten Tuzlaka, Ivan Kostić, Nemanja Stjepanović, Mirza Hamzabegović i Mirza Musić dugo su nastupali za Slobodu.

Veliki trag na Tušnju ostavio je i trener Sloge Darko Vojvodić, koji je u vrijeme kada je igrao bio jedan od najboljih igrača, a jedno vrijeme i kapiten tima sa Tušnja. Također, imao je priliku da sa klupe vodi Slobodu. Nakon današnjeg žrijeba za Sportske.ba je kazao da nije očekivao Tuzlake u ovoj fazi takmičenja.

– Pošten i iskren da budem nismo očekivali Slobodu. Vjerovao sam da ćemo dobiti i više želio Željezničar ili Široki Brijeg. Malo sam zatčen tom utakmicom. To će biti gradski derbi i sasvim sigurno posebna utakmica. Bit će i mnogo emocija, jer kod mene trenutno igra nekoliko igrača koji su nastupali za Slobodu, a i ja sam dugo igrao na Tušnju, bio sam kapiten, ali i trener tog kluba. Ipak, sa svakim se mora igrati i nadam se da ćemo proći dalje – kaže Vojvodić na početku razgovora za Sportske.ba.

Iskusni stručnjak je prije utakmice sa Zrinjskim, u šesnaestini finala Kupa BiH, rekao da protiv Sloge niko nije favorit. Tako isto misli i pred duel sa Slobodom.

– Trenutno igramo ligu u kojoj kvalitet nije ključni faktor. Bili smo u seriji od 10 pobjeda i onda nam se desi poraz od Veleža. U timu imamo mnogo igrača koji prvi put imaju susret sa Prvom ligom Federacije BiH. Tereni su užasni, kvalitet ne može doći do izražaja i treba nam još vremena da iz ovih igrača izvučemo maksimum u ligi. U Kupu je drugačije, jer igramo sa kvalitetnijim ekipama i u boljim uslovima. Kada smo izvukli Zrinjski, rekao sam da protiv Sloge niko nije favorit i da će se dobro morati namučti da nas izbace. Isto mislim i pred duele sa Slobodom. Nadam se da ćemo Tuzli prirediti spektakl u dvije utakmice, a da ćemo na kraju ovog dvomeča izaći kao pobjednici – dodao je trener Sloge.

Da tim iz Simin Hana, pored dobrih rezultata, radi i odlična posao na igračkom planu pokazuje i primjer mladog napdača Mirela Ibrahimovića. On je do sada postigao osam pogodaka, a nagrada je stigla u vidu poziva Vinka Marinovića, selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

– Mirel Ibrahimović je jako fin, odgojen i kvalitetan momak, ali i odličan fudbaler. On je sada zasluženo tu gdje jeste, a ovo je velika nagrada, kako za njega, tako i za sve nas u klubu. Ako ovako nastavi siguran sam da će Ibrahimović uskoro biti više o mladog reprezentativca – kazao je na kraju razgovora za Sportske.ba, Darko Vojvodić.

(A.Pločo/Sportske.ba)